Un proiect iniţiat de Revista FERMA prin Fundaţia Revistei Ferma şi specialiştii Dr.ing. LEONARD CONSTANTIN STAFIE şi Dr. medic veterinar RADU ANTOHE, autori ai unor cărţi de specialitate în domeniul zootehnic.
Cu siguranţă una dintre marile probleme ale agriculturii zilelor noastre este lipsa forţei de muncă specializată. Indiferent că vorbim despre mecanizatori, tehnicieni în industria agro-alimentară, operatori în zootehnie, cererea de angajaţi tineri şi instruiţi a companiilor din agricultură şi a fermierilor este în continuă creştere.
Este binecunoscut faptul că, o componentă esenţială a agriculturii moderne este educarea, formarea profesională a tinerilor pentru a deveni fermierii viitorului, dar şi pentru a aduce în exploataţiile familiilor sau în gospodării soluţii sau alternative generatoare de profit.
Este binecunoscut faptul că, o componentă esenţială a agriculturii moderne este educarea, formarea profesională a tinerilor pentru a deveni fermierii viitorului, dar şi pentru a aduce în exploataţiile familiilor sau în gospodării soluţii sau alternative generatoare de profit.
Din păcate însă, legislaţia încă incoerentă, lipsa de finanţare şi chiar de interes din partea autorităţilor în ceea ce priveşte susţinerea şi promovarea liceelor tehnologice şi a învăţământului dual afectează în mod direct activitatea acestor unităţi. Meritul pentru reuşitele pe care le au liceele tehnologice aparţine, în totalitate, colectivelor de coordonare, cadrelor didactice şi elevilor. Împreună dezvoltă parteneriate şi programe educaţionale care îi ajută pe tineri să-şi aleagă drumul potrivit după absolvire. Mulţi foşti elevi ai acestor licee sunt astăzi fermieri de succes!
Proiectul nostru "SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL" va aduce în liceele şi grupurile şcolare cu profil agricol un plus de informaţie de care elevii au nevoie şi de care cadrele didactice se pot folosi pentru a exemplifica, prin modele practice şi viabile economic, fundamentele teoretice prezentate la cursuri.
Concret, fiecare dintre cele 40 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu profil agricol din România, cuprinse în proiect, va primi:
• câte două exemplare din cartea "Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - Ghid practic de creştere" - semnată de Leonard Constantin Stafie şi Radu Antohe şi editată de Revista Ferma
• câte două exemplare din cartea "Ghid de creştere a puilor de carne" - semnată de Leonard Constantin Stafie şi Radu Antohe şi editată de Revista Ferma
• un abonament pe perioadă nelimitată la revista FERMA
De asemenea, liceele cuprinse în proiect vor beneficia de promovare în revista Ferma, prin articole ce vor fi publicate în print şi online. Revista Ferma are deja preocupări editoriale concrete în direcţia promovării învăţământului agricol liceal şi universitar.
În cel puţin două unităţi şcolare vom organiza prezentarea cărţilor şi a revistei Ferma, cu participarea autorilor şi a reprezentantului publicaţiei.
Primul eveniment de lansare a proiectului are loc la Liceul Tehnologic "Cezar Nicolau" din Brăneşti în data de 14 iunie a.c.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu